Фото: simvol-veri.ru

Газета "Гаарец" опублікувала статтю Ніра Хасона про угоди з нерухомістю, укладені Греко-православним патріархатом Єрусалиму. Мова йде про землі й будівлі в Єрусалимі, які, за твердженням автора, були продані за заниженими цінами компаніям, зареєстрованим в офшорних зонах, повідомляє NEWSru.co.il.

Так, якась невідома компанія придбала за 850 тисяч доларів триповерхову офісну будівлю на вулиці а-Мелех Давид, яка вважається однією з найбільш елітних вулиць Єрусалиму.

На сусідній вулиці Хесс за 2,5 мільйона доларів була продана 6-поверхова будівля зі стоянкою. В районі Бака за 350 тисяч доларів була продана ділянка землі площею 2,3 дунама.

Відео дня

Ці угоди викликали невдоволення ізраїльських політиків, які погрожують вилучити землі біля Єрусалимської православної церкви, християнської громади Єрусалима й некомерційної організації "Атерет коенім".

Тепер Патріарх Єрусалимський Феофіл III проводить роз'яснювальну компанію, в рамках якої він зустрівся з Папою Римським Франциском, королем Йорданії Абдаллою і главою палестинської уряду Рамі Хамдаллою.

Патріарх стверджує, що не було ніяких таємних угод, всі покупці є поважними бізнесменами, а ціни не були занижені.

Варто відзначити, що багато палестинських ЗМІ цитують цю публікацію газети "Гаарец" як чергове свідчення прагнення до Ізраїлю "іудеїзації Єрусалиму".