Фото: ukranews.com

На думку “кіборга”, захоплення Благовіщенського храму УПЦ в Коломиї може стати першим кроком, який почне релігійну війну в Україні. Про це на сторінці ГО «Захист та справедливість» в Фейсбук написав Сергій Білошицький - командир першої роти 90-го окремого десантного штурмового батальйону 81-ї аеромобільної бригади, яка у 2014 році брала участь в боях за Донецький аеропорт, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Я прошу суспільство припинити нагнітати атмосферу в релігійному питанні, бо це прямий шлях до загострення внутрішніх конфліктів, в яких програємо в першу чергу ми всі з вами — Українці! Адже якщо право більшості почне діяти по всій Україні, то знайдеться не мало так званих гарячих голів, які дзеркально почнуть захоплювати храми УГКЦ в тих регіонах де їх мало, почнуть задавати питання, що роблять мусульмани на українській землі і захоплювати мечеті…, — підкреслив Білошицький. — Так звані релігійні «пастори» ведуть до війни наших з вами братів і сестер, війни, яка лише руйнуватиме наші долі, наші душі й нашу країну».

Військовий закликав українську владу навести порядок і показати, що в нашій державі діє закон.

Відео дня

«Сьогодні я захищаю право на віросповідання великої частини православних християн, які як і я, моляться в храмах УПЦ. Я вимагаю у влади втрутитись в конфлікт між конфесіями, і встановити закон у всіх спірних питаннях. У противному випадку ми змушені будемо самостійно захищати законну позицію прихожан УПЦ в Коломиї і інших містах та селах нашої країни».

Також Білошицький нагадав про зусилля УПЦ в питанні звільнення полонених українських солдатів.

«Я є свідком того як УПЦ, не зважаючи на супротив влади, на агресію частини українського суспільства, на байдужість людей до проблем одне одного. Не лише постійно молиться за мир і процвітання України, але безперестанно шукає шлях для визволення наших героїв з полону. Кропітка робота духовних лідерів УПЦ по пошуку способів примирити українське суспільство, визволити з полону українських військових, припинити війну поволі дає свої результати. Одним з вже визволених за участі духовенства УПЦ, став греко-католик Тарас Колодій. УПЦ не питає до якого храму йшов молитись той, хто потребує допомоги», - підсумував Білошицький.