1

Спеціально для сайту Факти ICTV Центр інформації Української Православної Церкви запитав, про що люди просили подвижницю, і за які дива дякували матінці Аліпії.

“Коли вперше прийшла до матінки, на небі з’явився Хрест Господній…”

Зінаїда, Київ

Відео дня
2

– Прийшла попросити у матінки Аліпії за здоров’я усім – собі, і діткам, і всьому народу. Нашій Україні миру попросити, щоб не було вже війни на нашій землі. З усіма нашими проблемами і бідами йдемо сьогодні до матінки – вона всім допомагає.

Про матінку Аліпію дізналася сім років тому. Коли вперше прийшла сюди, був уже сніг і мороз, а на небі з’явився хрест Господній – прямо по центру. Це сталося саме 30 жовтня, цей день запам’ятала на все життя, і намагаюся в цей день завжди приходити до матінки в Голосіїв. А ще – в день її народження – 16 березня.

Крім цього знамення, ще знаки від матінки отримувала. В один із днів, коли було багато паломників, дуже мені хотілося кашу матінки поїсти, але холодно було, і я вирішила вже, що не чекатиму, а додому поїду. І раптом до мене підходить жінка: “Візьміть”, – каже. Так я отримала свою кашу від матінки, її молитвами. Ну, як можна після цього до неї не йти? Люди здалеку, з усієї України, навіть із сусідніх країн їдуть сюди…

“Просимо матінку за здоров’я, благополуччя і успіхи у навчанні”

Олена, Київ

2

– Ми з донькою переїхали до Києва нещодавно, і вперше у матінки Аліпії побували кілька днів тому. Тоді ж дізналися про те, що до неї потрібно приходити 30 жовтня, в день її спочинку. Про дива матінки розповіла одна знайома, крім того, багато ми прочитали в Інтернеті – і як онкохворих виліковує, і як у сімейному житті допомагає. Сьогодні проситимемо матінку, перш за все, за здоров’я і благополуччя, а також попросимо її про успіхи в навчанні для дочки.

“Матінка допомагає, тільки вірити треба …”

Раїса Олексіївна, Київ

3

– До матінки приходжу вже третій рік. Можна приходити в будь-який місяць 30 числа, але 30 жовтня вона особливо допомагає. Дізналася про неї випадково – хтось із сусідів розповів, я зацікавилася, прийшла. Просити матінку буду, як завжди, про здоров’я дітей – це найголовніше. Люди багато розповідають про її чудеса, кажуть, вона багатьом допомагає – тільки вірити треба…

“Проситиму про спокій – і в країні, і в душі …”

Володимир, Ірпінь

2

– Матінку Аліпію ще за життя знала педагог моєї сестри, тож про неї чув давно. Усією сім’єю їздимо періодично в Голосіїв, щоб попросити про рішення різних питань. Сьогодні приїхав, так як на даний момент у мене важка, конфліктна сімейна ситуація. Дуже хотілося б заспокоїтися, і вірю, що матінка мені допоможе в цьому. Проситиму її про спокій – і в своїй душі, і в своїй родині, і в своїй країні.

“Я отримала від матінки зцілення…”

Оксана, Рівненська область

3

– Я отримала від матінки зцілення у минулому році, тому приїхала, перш за все, подякувати їй за диво. Коли у мене виявили онкозахворювання, мені про матінку Аліпію, яка зцілює рак, якщо людина має велику віру, розповіла сестра чоловіка. Я повірила, молилася, приїжджала до Києва поклонитися матінці кілька разів, і, дійсно, отримала від неї зцілення.

Сьогодні з сусідкою спеціально приїхали з Рівного, стоїмо в черзі цілий день, щоб подякувати матінці, попросити про рішення нових проблем, які з’являються в нашому житті. Я точно знаю тепер про те, що матінка допомагає, і усім тепер про неї розповідаю: приходьте, люди, не одну людину матінка зцілила, яка прийшла до неї зі щирою вірою.