1

Предстоятель Руської Православної Церкви Патріарх Кирил на запрошення Блаженнішого Патріарха Румунського Даниїла 26-28 жовтня звершив офіційний візит до межі Румунської Православної Церкви, приурочений до Року пам'яті захисників Православ'я у богоборчі часи в Румунії, а також 10-річчя інтронізації Блаженнішого Патріарха Румунського Даниїла.

false

Як повідомляє patriarchia.ru, у рамках візиту Предстоятеля Руської Православної Церкви в Румунію на прохання Блаженнішого Патріарха Даниїла був доставлений ковчег з часткою мощей преподобного Серафима Саровського, переданий в дар Румунської Православної Церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урочистості в Румунії: православні з усього світу вшанували небесного покровителя Бухареста, сповідників і мучеників (фото)

Відео дня
false

Предстоятелі Руської та Румунської Православних Церков очолили принесення ковчега з часткою мощей преподобного Серафима Саровського в духовний центр Румунського Патріархату.

false

У Патріаршому палаці в Бухаресті відбулися переговори Патріарха Кирила і Блаженнішого Патріарха Даниїла.

false

27 жовтня відбулось урочисте богослужіння під відкритим небом на Патріаршому пагорбі в Бухаресті. Церковні урочистості були присвячені дню пам'яті небесного покровителя Бухареста преподобного Димитра Басарбовського, пам'яті мучеників і сповідників, постраждалих у богоборчі часи в Румунії, та 10-річчя інтронізації Блаженнішого Патріарха Румунського Даниїла.

false

Ввечері 27 жовтня відбувся концерт Національного фестивалю-конкурсу церковної музики «Хваліть Господа!» у Патріаршому палаці в Бухаресті.

false

Вранці 28 жовтня у соборі святих рівноапостольних Костянтина і Єлени в Бухаресті був звершений подячний молебень з нагоди 10-річчя інтронізації Блаженнішого Патріарха Румунського Даниїла.

false

На завершення візиту Патріарх Кирил взяв участь в урочистому засіданні Священного Синоду Румунської Православної Церкви.