/ patriarchia.ru

Предстоятель Руської Православної Церкви Патріарх Кирил, перебуваючи в Бухаресті (Румунія), запросив до Москви для участі в пам'ятних заходах Блаженнішого Патріарха Румунського Даниїла.

Це запрошення пролунало під час двогодинних перемовин 26 жовтня у Патріаршому палаці, повідомляє mospat.ru.

"Патріарх Кирил розповів про майбутні заходи в Москві, присвячені 100-річчю Помісного Собору 1917-1918 років, відновленню Патріаршества і обранню святителя Тихона на Патріарший престол, а також початку епохи гонінь на Руську Православну Церкву. Для участі в пам'ятних заходах запрошено Блаженнішого Патріара Даниїла", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також Патріарх Кирил говорив з Патріархом Даниїлом про події в Україні.

"Обговорювалися такі теми, як становище християн на Близькому Сході, надання допомоги гнаним християнам та миротворче служіння Української Православної Церкви. Були порушені проблеми, пов'язані з агресивними діями неканонічних груп і представників Греко-Католицької Церкви, порушеннями прав віруючих на Україні, а також спробами певних сил лобіювати проекти законів, що носять дискримінаційний характер", - повідомляє прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі

Учасники переговорів обговорили питання взаємодії та обмінялися оцінками Собору Предстоятелів і представників Помісних Православних Церков, що відбувся в 2016 році на Криті.

"Предстоятелі обмінялися інформацією про служіння Руської та Румунської Православних Церков та обговорили питання міжцерковної взаємодії", - повідомляє прес-служба.