/ mospat.ru

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил і Блаженніший Патріарх Румунський Даниїл 26 жовтня очолили принесення ковчега з часткою мощей преподобного Серафима Саровського в духовний центр Румунського Патріархату.

Як повідомляє patriarchia.ru, відбулася урочиста хода з мощами преподобного Серафима Саровського від брами Патріаршого собору на площу святих Костянтина та Єлени.

Ковчег з мощами преподобного Серафима Саровського був поставлений перед престолом, після чого було звершено молебень преподобному Серафиму. У богослужінні брали участь ієрархи та духовенство Румунської Православної Церкви. На площі молилися численні священики та миряни.

Відео дня

"Благословення і радість, які приносить нам свято преподобного Димитрія Нового, зростають в цьому році присутністю в Бухаресті мощей преподобного Серафима, Саровського чудотворця, спочилого в 1833 році і прославленого у лику святих Руською Православною Церквою в 1903 році, якого дуже добре знають і шанують у всьому Православ'ї", - зазначив Блаженніший Патріарх Даниїл.

"Хоча преподобний Димитрій Новий і преподобний Серафим Саровський жили в різні епохи, вони мають спільну святість як дар Святого Духа, який вони здобули непохитністю віри і святістю життя. Мощі цих двох преподобних також пережили важкий період комуністичної диктатури, яка переслідувала релігію в цілому і Православну Церкву зокрема. У Росії після більшовицької революції в жовтні 1917 року почалася ціла кампанія знищення мощей з метою послабити і дискредитувати Руську Православну Церкву. Мощі преподобного Серафима Саровського були конфісковані комуністичним режимом в 1926 році і ховалися в музеях, поки не пропали без вісті. Лише в 1991 році вони знайшлися і були повернуті Руській Православнії Церкві", - розповів Патріарх Даниїл.

Ковчег з мощами преподобного Серафима Саровського і його образ були встановлені для молитовного поклоніння віруючих біля мощей преподобного Димитрія Нового.

Протягом вечора мощам вклонилося велика кількість віруючих.