Фото: news.church.ua

У день свята на честь Іверської ікони Божої Матері та пам'яті преподобного Веніаміна Печерського, 26 жовтня, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив освячення двох храмів і Божественну літургію в Свято-Успенському чоловічому монастирі с. Кулівці Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед Божественною літургією Предстоятель звершив чин освячення нових монастирських храмів – на честь великомученика Георгія і на честь преподобних отців Оптинських і святителя Патріарха Тихона.

Його Блаженству співслужили митрополит Феодор, намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Антоній, митрополит Агапіт, митрополит Мелетій, архієпископ Пантелеімон, архієпископ Серафим, архієпископ Лонгін, архієпископ Климент, єпископ Євсевій, єпископ Тихон, єпископ Іоан, єпископ Веніамін, духовенство монастиря та єпархії, гості у священному сані.

Відео дня

На малому вході Предстоятель вручив богослужбові нагороди братії монастиря у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

За літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Предстоятель звершив дияконську хіротонію над кліриком єпархії Димитрієм Думитровичем.

Наприкінці богослужіння Архіпастир привітав єпископа Веніаміна з днем пам’яті його небесного покровителя. Владика Веніамін виголосив слово, в якому подякував Предстоятелю за труди і його благословіння на створення Свято-Успенського монастиря, якому виповнюється 20 років. Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав вірних зі святом Іверської ікони Богородиці та днем пам’яті преподобного Веніаміна Печерського і благословив усіх.