В УПЦ нагородили капеланів та волонтерів, які відзначилися в духовне та соціальне служіння / Центр інформації УПЦ

Православна Церква має займатися соціальним служінням не за вказівкою "зверху" а за реальними потребами.

Про це сказав Патріарх Московський і всієї Русі Кирил на відкритті Загальноцерковного з'їзду із соціального служіння, повідомляє ТАСС.

"Треба обов'язково соціальну церковну роботу здійснювати не лише на центральному церковному рівні, але і така діяльність має здійснюватися на єпархіальному рівні, і найголовніше - на парафіяльному рівні. І не з примусу, що це просто мода, а за потреби. Я не перестаю наполягати на тому, що в кожному приході має здійснюватися така діяльність", - сказав він.

Відео дня

Предстоятель РПЦ наголосив, що в основі соціальної роботи лежить праця волонтерів та добровольців, а також закликав їх постійно вдосконалювати свої навички.

"В основі всього має бути ентузіазм людей, їхнє бажання. Якщо не буде внутрішнього ентузіазму, то все це буде мертвонародженим. Звичайно, соціальній роботі треба вчитися. Я закликаю всіх, хто сьогодні працює в сфері церковної соціальної роботи, постійно вчитися і підвищувати свою кваліфікацію", - зазначив він.

Патріарх Кирил додав, що за останні роки соціальна робота Церкви вийшла на якісно новий рівень, в якій беруть участь всі - "від парафіян до архиреев".

*** У рамках форуму голови єпархіальних відділів соціальної спрямованості з православних країн, сестри милосердя, соціальні працівники, волонтери обговорюють питання захисту материнства і профілактики абортів, підтримки багатодітних сімей. Учасники з'їзду діляться кращими практиками в сфері допомоги бездомним, реабілітації людей із залежностями, а також обговорюють методики створення добровольчих служб.

Як повідомляв проект "УНІАН-Релігії", в столичному Свято-Воскресенському храмі пам'яті загиблим та ветеранам Афганістану (Афганський храм) 17 жовтня відбулося урочисте нагородження священнослужителів та волонтерів, які відзначилися своїми заслугами в духовному і соціальному служінні.