Фото: volyn.church.ua

З нагоди Дня пам’яті Всіх святих землі Волинської, 23 жовтня, у Луцьку відзначили престольне свято Кафедрального собору Волинської єпархії Української Православної Церкви.

Як повідомляється на сайті Волинської єпархії УПЦ, Божественну літургію у тимчасовому приміщенні храму Всіх святих землі Волинської очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павел. Йому співслужили митрополит Августин, митрополит Никодим, митрополит  Володимир, вікарій Київської митрополії архієпископ Пантелеіймон та керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл.

2

Разом з архієреями за святковим Богослужінням молились сотні священнослужителів з Волинської та інших єпархій Української Православної Церкви та тисячі мирян – мешканців Луцька та гостей міста. Престольне торжество прикрашали своїм співом студенти Волинської духовної семінарії та штатний хор Кафедрального собору. 

Відео дня
3

Під завершення Богослужіння привітати духовенство та віруючих з престольним святом прийшов перший заступник голови Волинської ОДА Степанцов Олександр.

3

Завершились торжества традиційним хресним ходом навколо тимчасового храму, опісля якого намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павел привітав волинян з цим визначним церковним святом та побажав якнайшвидшого завершення будівництва Кафедрального собору.