1

Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви опублікувала відео, на якому видно, як чоловіки в балаклавах побили жінок та інших православних біля Благовіщенського храму в Коломиї, що належить їм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У неділю, 22 жовтня, міцні чоловіки в балаклавах, застосовуючи грубу силу, не дали парафіянам Благовіщенської церкви підійти до свого храму і відслужити там молебень. На відео зафіксовано, що людей били навіть ногами.

Окрім того, у своєму коментарі для ЗМІ настоятель храму протоієрей Василь Кобельський зокрема зазначив, що безчинства почалися ще минулої неділі, коли «їх капелан погрожував парафіянам УПЦ автоматом Калашникова».

Нагадаємо, 17 жовтня, попри рішення суду на користь релігійної громади УПЦ, представники УГКЦ захопили Благовіщенський храм у Коломиї. Конфлікт триває з червня, коли у день Святої П’ятидесятниці, уніати за підтримки вояків «Чорної сотні» вчинили спробу рейдерського захоплення церкви. Після чого будівлю храму було опечатано. 4 жовтня Івано-Франківський окружний адмінсуд встановив факт законності користування релігійною громадою Української Православної Церкви Благовіщенським храмом.