Фото: news.church.ua

Блаженніший Митрополит Онуфрій: У людини, яка живе в мирі з Богом, здоровий розум, а у тієї яка відвернулася від Творця, розум затьмарюється. Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час своєї недільної проповіді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Якщо людина живе в мирі з Богом, виконує святі заповіді, які Бог дав для нашого блага, то вона має здоровий розум. Але коли людина відвертається від Бога, то її розум хворіє і навіть може померти», - зазначив Предстоятель.

Архіпастир назвав ознаки того, що людина віддалилася від Господа. «Коли у нас в душі з’являється безлад, дискомфорт, смуток, відчай, туга, душа просто болить — це ознаки того, що людина відвернувся від Бога і її розум мертвий або близький до смерті».

По слову Блаженнішого владики, коли людині стає погано, вона повинна нагадати собі про причини своїх страждань.

«Ми повинні зрозуміти, що відвернулися від свого Творця і тому душа наша скорбить. Потрібно постаратися сокрушитися всім серцем, пошкодувати про це і помолитися Богу, попросити у Бога прощення і Бог помилує нас, і знову в нашій душі настане мир, спокій, і вона наповниться благодаттю», - підкреслив Його Блаженство.

Митрополит Онуфрій закликав частіше читати Євангеліє.

«Читання Святого Письма пробудить в тобі розуміння того, що твій розум заблукав, що він став хворим або мертвим. Тоді людина починає журитися про це. Такій людині Господь знову і знову говорить “Не плач” і зцілює її розум», - наголосив Предстоятель.