1

Синодальний Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ повідомив про загрозу можливого силового захоплення Свято-Георгіївського храму 22 листопада в селі Острівець Городенківського району Івано-Франківської області.

Також повідомляється, що місцеві жителі просять про молитовну підтримку. 

Парафіяни звернулися за захистом до органів місцевої влади та до правоохоронних структур, однак не отримали ніякої відповіді. У зв’язку з цим, віруючі УПЦ в селі Острівець на Франківщині просять всіх небайдужих піднести молитву про недопущення захоплення їхнього храму.

Відео дня

14 жовтня за ініціативи селищного голови села Острівець в сільраді відбулися збори села, участі в яких не брали представники місцевої релігійної громади  УПЦ. Вірян УПЦ зобов’язали перейти в УПЦ КП

18 жовтня Свято-Георгіївською релігійною громадою було подано заяву до Городенківського ВП ГУНП про вчинення кримінального правопорушення за ст. 161 КК України.

Віруючи жителі с. Острівець зверталися до голови Івано-Франківської ОДА,  до регіональних відділень СБУ та МВС, однак відповіді не отримали, - повідомляє news.church.ua.