Фото: news.church.ua

Перебуваючи у столиці Сербії Белграді, 19 жовтня, митрополит Вінницький і Барський Симеон разом з супроводжуючими його кліриками Вінницької єпархії були прийняті Патріархом Сербським Іринеєм. Про це повідмоляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Митрополит Симеон від імені паломників подарував Патріарху ікону Божої Матері та попросив благословення на відвідання православних святинь, якими славиться Сербська земля.

3

Патріарх Іриней благословив паломників, після чого відбулося коротке спілкування між Його Святістю і митрополитом Симеоном. Владика Симеон пригадав, що вже мав честь спілкуватися і співслужити Предстоятелю Сербської Православної Церкви під час освячення Воскресенського собору в Підгориці у 2013 році, і ось зараз вперше безпосередньо відвідує Сербію і удостоївся зустрічі з Патріархом. Вінницький архієрей також поділився своїми враження від відвідання Будимської єпархії Сербської Православної Церкви в Угорщині, яке відбулося напередодні.

Відео дня