Фото: Kolobok.ua

У неділю, 22 жовтня, 1000 новонароджених болгарських дітей приймуть Хрещення і стануть православними християнами. Ініціатива цієї акції належить кампанії в підтримку народження «Зроби це для Болгарії» і знаходиться під патронажем Патріарха Неофіта і Болгарської Православної Церкви, повідомляє "Седмиця".

Учасники хрестин звільнені від обов'язкової плати за здійснення треби. Вони отримають спеціальні свідоцтва про народження, повідомляє офіційний сайт Болгарської Патріархії.

Кампанія була розпочата з благословення Святішого Патріарха Болгарського Неофіта, який 22 жовтня особисто дасть патріарше благословення новохрещеним, їх хрещеним і родичам у софійському храмі Софії Премудрості Божої.

Відео дня

Список хрещених батьків складено відповідно до порядку реєстрації, оголошеним організаторами кампанії. Хрещення також буде проходити в інших великих містах Болгарії - Пловдиві, Варні, Бургасі, Старої Загорілася, Велико Тирново, Русе, Враце і Плевені.

За словами організаторів кампанії «Зроби це для Болгарії», менше ніж за 9 місяців вона досягла чудових результатів: у ній взяли участь понад 1200 сімей з новонародженими дітьми. Багато з них - болгари, які живуть за кордоном, сім'ї з третіми й четвертими дітьми, близнюки і навіть трійнята. Ця благочестива ініціатива, як зазначають її організатори, не буде одноразовим заходом, а отримає продовження в майбутньому, щоб стимулювати народжуваність в країні, хрещення дітей та їх входження в православне церковне життя.