1

У день 200-річчя від дня смерті праведного воїна Феодора Ушакова,15 жовтня, на батьківщині святого, в селі Бурнаково Рибінського району (Росія) відбулися урочистості, на які прибули багато православних християн.

Як повідомляють оранізатори урочистостей, в цей день відбулося відкриття Міжнародного просвітницького центру «Адмірал Ушаков».

Також в галереї Спасо-Преображенського кафедрального собору, де є приділ на честь святого праведного воїна, відкрилася фотовиставка, присвячена історії собору.

Відео дня

Як повідомляв "УНІАН-Релігії", у квітні 2013 року в Італії з'явився бюст адмірала Ушакова.

Довідка "УНІАН-Релігії"

Адмірал Федір Ушаков був канонізований Руською Православною Церквою як місцешанований святий Саранської і Мордовської єпархії 5 серпня 2001 року. 6 жовтня 2004 року Архієрейський собор РПЦ причислив Феодора Ушакова до загальноцерковних святих у лику праведних. Пам'ять відбувається (за юліанським календарем) 23 травня, 23 липня і 2 жовтня.

З 1790 по 1792 роки Ушаков очолював Чорноморський флот, який під його командуванням розгромив османську флотилію під час Російсько-Турецької війни (1787-1791), включаючи знамениту битву біля Керченської протоки.