Митрополит Антоній нагадав історію свята Покрова Богородиці і побажав мужності захисникам України

Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) у день свята Покрова Пресвятої Богородиці та День захисника України закликав молитися, щоб Богородиця почула молитви за захисників України, "які покладають сьогодні душу за ближніх, виконуючи Господню заповідь про найвищий прояв любові".

Як повідомляє Центр інформації УПЦ. митрополит Антоній нагадав історію свята Покрова Пресвятої Богородиці і побажав мужності та стійкості захисникам вітчизни.

Митрополит Антоній

"Молимося, щоб Господь почув молитви матерів за своїх синів. Просимо, щоб наша Любляча Мати та Преблагословенна Владичиця Богородиця почула молитви свого багатостраждального народу за своїх синів, які покладають сьогодні душу за ближніх, виконуючи Господню заповідь про найвищий прояв любові. Віримо, що на благословенній українській землі більше не проливатиметься кров наших співвітчизників, а керівникам нашої держави Господь пошле мудрість і виваженість в керівництві країною, щоб у часи їхнього правління і ми проводили тихе і спокійне життя в молитві та творенні добрих справ” - сказав владика Антоній.

Відео дня

Нагадуючи історію свята, він зазначив, що подробиці подій збереглися в описанні життя святого Андрія, Христа ради Юродивого.

"Під час богослужіння блаженному Андрію явилася Божа Матір. Вона йшла від входу до амвону в супроводі святих Іоанна Предтечі та Іоанна Богослова. Це бачив також учень святого Андрія - Єпіфаній. Після молитви Пресвята Богородиця увійшла до вівтаря і, знявши з голови омофор, простягнула його над присутніми в храмі. Цим Вона показала своє заступництво за кожного православного християнина, який просить у Неї допомоги", - розповів владика Антоній.

"Пресвята Богородиця, будучи Матір’ю Христа, стала Матір’ю для кожного з нас. Вона особливо молиться за рід людський перед Богом і покриває кожну людину Своїм покровом. Нехай Божа Мати оберігає наш боголюбивий український народ від усякої небезпеки та недолі, а Господь нехай подарує нам мир та процвітання на многії літа, під небесним Покровом Пречистої Діви!”, - побажав керуючий справами УПЦ.