Фото: news.church.ua

Щорічні збори військових священиків (капеланів) Української Православної Церкви розпочались 11 жовтня. Цього разу форум триває у місті Ізюм, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Синодального військового відділу.

Перший робочий день розпочався літургією, яку очолили митрополит Єлисей та голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, митрополит Августин. Архієреям співслужили очільники Єпархіальних військових відділів.

Після молитви та реєстрації учасників зборів було розпочато конференцію на тему: «Роль, місце та завдання військового духовенства УПЦ в процесі становлення інституту військового капеланства у військових формуваннях держави».

Відео дня
2

На початку зустрічі було виголошено вітальне слово Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Далі всі присутні мали змогу ознайомитися з доповідями митрополита Єлисея та митрополита Августина, представників місцевої влади, Міністерства оборони, Держспецтрансслужби, ДСНС та ін.

Після обіду було розпочато заняття з практичної психології на тему психологічної реабілітації учасників бойових дій та звіти голів Єпархіальних військових відділів.

На 12 жовтня заплановано вшанування святинь Свято-Успенської Святогірської лаври та відвідування місцевих військових частин.