Фото: news.church.ua

У день свята на честь Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Ближніх печерах (прп. Антонія) спочивають, 11 жовтня, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі  Києво-Печерської лаври.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Павел, митрополит Питирим, архієпископ Пантелеімон, архієпископ Іларій, архієпископ Пантелеімон, архієпископ Климент, єпископ Даміан, а також духовенство монастиря та гості лаври у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів про суть чернечого життя, пояснив як святі втілюють у життя заповіді блаженств, які звучали сьогодні у євангельському зачалі за Літургією.

Відео дня

“Преподобні Печерські – наші молитвенники і наші заступники перед Богом, подвих яких ми повинні, в міру власних сил, наслідувати”, – закликав Предстоятель вірних.

2

За літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після Божественної літургії відбувся святковий хресний хід до Ближніх печер, де було звершено молебень преподобним Києво-Печерським.

3

На завершення богослужіння Предстоятель привітав паству зі святом та благословив усіх: “Нехай молитвами преподобного Антонія і всіх святих, які у Ближніх печерах спочивають, Бог благословить нас, наших рідних, і подасть необхідне для нашого земного життя і життя небесного”.