Фото: wikipedia.org

Настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павел заявив про те, що побоюється нападів представників радикальних сил на святиню 14-17 жовтня, у дні свята Покрови. Про це повідомляє сайт "Вести".

Зокрема, повідомляється, що у зв'язку з цим владика написав листа з проханням припинити всі спроби агресії відносно Лаври, які адресував президенту України Петру Порошенку, Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, Генпрокурору та СБУ, а також голові Нацполіції Сергію Князєву та главі МВС Арсену Авакову.

"Ми дуже сподіваємося, що у людей не підніметься рука на святиню і цього (нападів – авт.) не станеться, – сказав владика. – Ми не займаємося політикою, ми молимося. Але мені постійно телефонують із різних політичних сил і попереджають про можливий напад на нас".

Відео дня

Владика пригадав, що рік тому в цей же час біля Лаври зібралися 400-500 осіб у балаклавах, які ображали віруючих і кидали каміння в бік Лаври.

Як повідомляли ЗМІ, минулого року 14 жовтня учасники ходи "Марш нації", в якому беруть участь прихильники та представники Громадянського корпусу "Азов", громадської організації "С14", українського Добровольчого корпусу "Правий сектор", застосували піротехнічні засоби біля Києво-Печерської лаври.

Разом з тим релігійні громади УПЦ зобов'язані перереєструватися, і цей процес для парафій УПЦ блокується на рівні Мінкульту.