Фото: eparhiya.od.ua

Цикл лекційно-практичних занять для підлітків та молоді «Щоб виростити квітку, слід створити правильне середовище» стартував в Одесі. Перша зустріч відбулася 1 жовтня, повідомляє "Фома в Україні".

Організатори - відділ у справах сім'ї Одеської єпархії УПЦ та БО «Сім'я». Серед авторів курсу - психологи, педагоги та священики.

Мета - виховання свідоме, віруюче покоління молодих людей, які зможуть дати життя тим, хто відродить нашу країну, будуть вірними Православній Церкві.

Відео дня

Основні теми, які увійшли до цього курсу були апробовані в навчальних закладах, а також при індивідуальній роботі з дітьми з інтернатів, неблагополучних та неповних сімей.

Кожна зустріч проходитиме у формі лекції, бесіди, дискусії чи тренінгу.

На заняттях підлітки і молодь зможуть:

– навчитися вибирати друзів і правильно з ними спілкуватися;

– контролювати свої емоції;

– виробити вміння знаходити мотивацію для власного розвитку;

– зрозуміти, як справлятися зі своєю агресією та правильно вирішувати конфліктні ситуації, здійснюючи свідомий вибір поведінки в життєво важливих ситуаціях;

– навчитися приймати свої особистісні особливості;

– виробити правильні життєві цінності, необхідні для створення гідного майбутнього дітей і країни в цілому.

Також слухачам будуть роз'яснені основні постулати православної віри і їх важливість у житті людини.

Ведуча циклу занять - психолог Центру допомоги кризових вагітних «Життя» та Одеського міського центру з питань пробації Оксана Мазуренко.

Перша зустріч була присвячена темі «Як можна подолати почуття образи і правильно вийти з конфліктної ситуації?». Найголовніше, що намагалася донести психолог: кожна людина здатна віддати світові лише те, чим вона наповнена, тому в першу чергу потрібно працювати над собою, над очищенням своїх думок, почуттів і, звичайно ж, душі. Тоді життя неодмінно зміниться.

Заняття проходитимуть щонеділі в Одесі, у приміщенні єпархіального відділу.