sputnik-georgia.ru "Приносити в жертву трьох баранів і роздавати бідним сім'ям", - Патріарх Ілля

Католикос-Патріарх Всієї Грузії Ілія Другий закликав паству посилити молитви, тримати піст і молитися один день і одну ніч.

Ілія Другий також закликав сім'ї приносити в жертву трьох баранів і роздавати бідним сім'ям, повідомляє "Супутник".

"Ми багато думали про те, як ми повинні посилити наші прізвища, наші сім'ї. Одна група висловила таку думку, що було б добре, якщо один день і одну ніч прізвище буде молитися і тримати піст. Ви пам'ятаєте в Євангелії написано, що зла сила виганяється молитвою і постом", — заявив Патріарх під час недільної проповіді в Кафедральному соборі Святої Трійці – Самеба.

Відео дня

Патріарх вважає, що це дасть дивовижний результат і таким чином вдасться посилити любов і повагу один до одного.

"Кожна людина йде вперед або назад. Дякую Господу, що грузинська Церква йде вперед, грузинський народ йде вперед. Це деяких дратує. Ми не можемо відступити, не можемо йти назад, дуже багато думаємо про те, що ми повинні зробити в майбутньому", — підкреслив Патріарх.

За словами Святішого, скоро патріархія підготує спеціальні молитви Святої Трійці, які допоможуть людині піднятися по духовній драбині.

"Ми підготуємо ці молитви і найближчим часом почнемо підніматися по цій духовній драбині. Це будуть духовні сходи, які ведуть нас у Царство небесне", — сказав Ілія Другий.

Під час своєї проповіді Святійший також зазначив, що найважливіше зі зробленого за 40 років – це повернення найдавнішого типікона (богослужбова книга – прим. ред.) семи молитов, які творять чудеса, сказав Патріарх.

"Також дуже важливо, що оновлено благословення прізвищ. Ми благословляємо прізвища, але, мабуть, цього недостатньо. Як-то має посилитися молитва. Наша молитва не фанатичне явище. Наша молитва безпосередній зв'язок з Богом", – підкреслив Ілія Другий.