Фото: news.church.ua

У Бердянську завершилась ХІІІ Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів та організацій у справах молоді Української Православної Церкви.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, форум, який двічі на рік проводить Синодальний відділ у справах молоді УПЦ, тривав з 2 по 5 жовтня, участь у ньому взяло понад 80 учасників з усіх регіонів України. Нинішню конференцію приймала Бердянська єпархія.

Благословення організаторам та учасникам конференції надав Предстоятель Української Православної Церкви. У своєму вітальному слові Блаженніший Митрополит Онуфрій назвав роботу з молоддю «вкрай важливою для Церкви і для всього суспільства».

Відео дня

«Церква повинна зустріти кожне молоде серце з любов’ю, привітністю, материнською турботою. Ваша відповідальність - проявити цю діяльну турботу, відгукнутися на запит спраги життєвої правди і запропонувати молодій людині різноманітні і цікаві шляхи максимально гармонійного застосування своїх творчих сил», - підкреслив Його Блаженство.

Під час робочих засідань запрошені експерти, голови єпархіальних молодіжних відділів виступили з доповідями, обмінялися ідеями та успішним досвідом роботи з молоддю.

Під час робочих зустрічей зокрема обговорювали особливості молодіжного служіння в єпархіях, паломництво і релігійний туризм, викладання соціальних дисциплін в загальноосвітніх навчальних закладах у сучасних умовах; а також відповідали на ряд запитань: навіщо молодій людині потрібна книга, як за допомогою Instagram сказати нове слово в залученні молодих людей до Церкви, як ставитися до спорту, які фільми дивитися з молоддю тощо.

2

Особливий інтерес в учасників конференції викликав виступ заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрея Миколая Данилевича, який у своїй доповіді «Українська Православна Церква: думки про сучасність і мрії про майбутнє» розповів про стан Православ’я у світі, відношення Помісних Церков до розколу в Україні, а також наголосив на важливості місії молодіжного служіння в сучасних умовах.

Переможець національного шоу «Голос країни» протоієрей Олександр Клименко поділився досвідом взаємодії зі ЗМІ. На переконання о. Олександра, кожного священика можна назвати публічною особою.

3

«Ми часто розділяємо священика за богослужінням, священика вдома, священика, коли він йде по місту… Але так не має бути. Я, наприклад, знаю, що не можна дозволяти собі в одному місці співати на максимумі, а в іншому наполовину - це шлях в сторону погіршення в цілому. Так і у всьому іншому. Для священика це особливо важливо, від нього завжди очікують певного духовного рівня. Він мусить бути священиком завжди», - зазначив він.

На завершення роботи форуму традиційно відбулося нагородження тих єпархії, що відзначилися найактивнішою медіадіяльністю за минулий рік.