Фото: news.church.ua

У день пам’яті священномученика Миколая Іскрівського, 2 жовтня, у Кіровоградській області відбувся щорічний хресний хід віруючих Олександрійської та сусідніх єпархій УПЦ.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, вже традиційно 5 рік поспіль цього дня з різних куточків Кіровоградщини збираються православні віруючі для спільної молитовної ходи з с. Ганнівка до Хрестовоздвиженського храму Іскрівки, де покояться мощі святого. Протяжність ходи складає майже 8 км.

2

Перед початком хресного ходу єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звернувся до духовенства та паломників із словами про важливість духовного та фізичного подвигу.

Відео дня

Після завершення ходи відбулася Божественна літургія, яку очолив архієрей.

Насамкінець спільної молитви перед мощами сщмч. Миколая Преосвященний владика привітав усіх із святом та подякував за спільний молитовний подвиг.

3

У ніч з 28 на 29 вересня, з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, православні мешканці Ужгорода звершили хресний хід навколо міста.

Молитовна хода навколо Ужгорода відбувається щорічно з 2014 року, напередодні вшанування ікони Божої Матері «Призри на смирення».

Цьогоріч у хресному ході взяли участь понад 400 священнослужителів і мирян, які подолали близько 31 км за майже 10 годин.