Фото: news.church.ua

У день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, 27 вересня, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію на площі біля Хрестовоздвиженського храму Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Антоній, митрополит Лонгін, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Пантелеімон та духовенство монастиря.

Під час літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірним про Животворящий Хрест Господній, історію його віднайдення та Воздвиження, а також пояснив значення Чесного Хреста для життя християн. “Хрест є силою нашого спасіння. Через нього Господь посилає нам силу для подолання своїх недоліків”, – наголосив Предстоятель.

3

За богослужінням було звершено дві хіротонії: священницька – над дияконом Іваном Благою та дияконська – над студентом заочного сектору Київської духовної семінарії Іваном Кременком.

3

Наприкінці богослужіння священнослужителі на чолі з Предстоятелем вклонилися Чесному Хресту, після чого Блаженніший Владика привітав вірних зі святом Воздвиження та побажав, щоб Господь зміцнював нас на шляху земної подорожі і допомагав досягнути вічного спасіння у Христі Іісусі.