Різдво Богородиці

Кожна людина у своєму житті має твердо сподіватися на Бога, пам'ятати про те, що «Богу все можливо», не зневірятися і не залишати своїх молитов перед лицем страждань і перешкод.

Про це сказав керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич) 21 вересня, в день святкування Різдва Пресвятої Богородиці та Міжнародного дня миру, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Митрополит Антоній /

«Пресвята Богородиця народилась у престарілих батьків святих праведних Іоакима і Анни, які тяготились тим, що у них не було дітей. Вони жили праведно, але дітей не було. А для старозавітної людини, для іудейської ментальності, відсутність дітей свідчила про гріх, можливо, про таємний гріх батьків. І, будучи праведними, вони звичайно відчували глузування своїх сусідів, родичів, але не озлобилися, не нарікали. А молилися і просили старанно Бога про дарування дитини. І Господь почув. Архангел Гавриїл сповістив святому подружжю про народження Діви Марії, і про те, що «заради Неї благословляться всі роди земні, через Неї дасться спасіння всьому світові», - нагадав історію свята митрополит Антоній.

Відео дня

Керуючий справами УПЦ зазначив, що життя кожної людини триває під промислом Божим.

«Для Бога цінне кожне людське життя. І тому все, що з нами відбувається - заради нашого спасіння. І добре, і погане, і радісне, і сумне. Головне, щоб ми це прийняли, як волю Божу. Прийняли і молилися, щоб Господь примножив нашу любов і зміцнив надію», - зазначив митрополит.

Владика Антоній також нагадав слова преподобного Іоанна Дамаскіна: «Нині свято всесвітньої радості, бо Богородицею весь рід людський обновився і сум праматері Єви перемінився в радість».

Керуючий справами УПЦ закликав православних християн у цей день побувати на Божественній літургії і відчути духовну радість.

«Багато людей шукають радість, але не там, де вона справді є. Духовна радість здатна перетворити зсередини і наповнити серце вдячністю Богу», - зазначив владика Антоній.