Фото: nz1.ru

Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань розпочав новий проект з незрячими людьми «Інклюзія сліпих у Церкві». Ініціатором проекту стала Всеукраїнська благодійна організація інвалідів та пенсіонерів «Обличчям до істини», яка стала структурним підрозділом відділу, повідомляє "Фома в Україні".

Мета нового починання - введення в православні храми сліпих віруючих шляхом створення необхідних умови для ведення ними церковного життя.

Зараз у рамках проекту створюється копія ікони Божої Матері «Озерянська» у 3-D форматі. Ще не готова ікона була показана польському фахівцю з тифлографії Мареку Якубовському. Він зазначив професійний підхід і дуже хорошу передачу об'єму. Також він запропонував спосіб із звуковим супроводом і текстом молитви шрифтом Брайля.

Відео дня

29 серпня біля джерела преподобного Онуфрія Великого, під Куряжем, де історично перебувала святиня, була звершена Божественна літургія. Богослужіння приурочили до початку проекту «Інклюзія сліпих у Церкві». За літургією молилися представники громадських організацій, які працюють з незрячими.