Фото: news.church.ua

Українська Православна Церква завершила сезон літніх оздоровчих православних таборів. Під час літнього відпочинку окрема увага була приділена щоденній молитві, а наприкінці табірної зміни за недільним богослужінням усі учасники приступили до таїнств сповіді та Причастя, - повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.  

Кіровоградська єпархія

Фото: news.church.ua

Третій рік поспіль, з благословення митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, єпархія спільно з Кіровоградською обласною громадською організацією батьків дітей з особливими потребами «Серце матері» разом з іншими благодійниками організували табір для дітей з обмеженими можливостями “Джерельце надії”.

Відео дня

Цьогороку він зібрав 40 учасників, які були поділені на дві дитячі та одну молодіжну групи. Протягом тижня діти щодня відпочивали активно, відвідали пізнавальні екскурсії, зокрема до міста Черкаси, майстер-класи з виготовлення подарункового печива, основ професії ведучого новин, двонарства та живопису, підготували творчі номери для концертів. Окрема увага була приділена щоденній молитві, також наприкінці табірної зміни за недільним богослужінням усі учасники приступили до таїнств сповіді та Причастя.

Бориспільська єпархія

Фото: news.church.ua

З благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, керуючого справами Української Православної Церкви, поблизу села Власівка Баришівського району на Київщині було організовано єпархіальний наметовий табір “Віфлеєм”. На відпочинковій території було встановлено близько 30-ти наметів, у яких декілька днів проживала молодь з різних парафій Бориспільської єпархії.

Життя табору було наповнене живим неформальним спілкуванням із священиками і однолітками, різними майстер-класами та квестами, кінофільмами, театром. Завершенням табору став традиційних хресний хід з нагоди Дня хрещення Русі у місті Києві 27 липня від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври.

Полтавська єпархія

Фото: news.church.ua

З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, цього літа єпархія організувала зміни у трьох православних таборах: “Орлятко”, “Псьол” та “Зірниця”. Чи не щодня протягом змін діти мали бесіди зі священниками, спортивні змагання, екскурсії. Зокрема, вихованці табору “Орлятко” звершили паломництво до Велико-Будищанського Свято-Троїцького жіночого монастиря у селі Писарівщина Дикансього району Полтавщини.

Волинська єпархія

Фото: news.church.ua

Традиційно влітку відділ благодійності і соціального служіння єпархії, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, організував на базі Свято-Троїцького жіночого монастиря у селі Старосілля Маневицького району єпархіальний православний табір “Стежина добра”.