Фото: news.church.ua

Цими днями делегація УПЦ бере участь у Міжнародному симпозіумі з Православної духовності в Бозе (Італія). Під час форуму відбулися зустрічі представників УПЦ з Константинопольським Патріархом Варфоломієм та Патріархом Александрійським і всієї Африки Феодором ІІ, - повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

З 6 по 9 вересня 2017 року в Італії на території Преображенського монастиря у Бозе проходить XXV Міжнародний симпозіум, присвячений Православній духовності на тему «Дар гостинності». З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Українську Православну Церкву представляє делегація на чолі з архієпископом Львівським і Галицьким Філаретом. 

Фото: news.church.ua

Відео дня

Традиційно для участі у конференції прибули представники всіх Православних Помісних Церков, відомі богослови і церковні історики з різних країн, а також делегати від Римо-Католицької церкви, Апостольської церкви Вірменії, Коптської церкви, англікани та інші. Усього у форумі бере участь понад 200 учасників з різних країн світу.

Відкрили симпозіум Константинопольський Патріарх Варфоломій та Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ.

У своєму вітальному слові архієпископ Львівський і Галицький Філарет зачитав послання Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Онуфрія до учасників та організаторів заходу.

Під час форуму відбулися зустрічі делегації УПЦ з Константинопольським Патріархом Варфоломієм, Патріархом Александрійським і всієї Африки Феодором ІІ, представниками інших Помісних Православних Церков.

Фото: news.church.ua

Зокрема, архієпископ Львівський і Галицький Філарет з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія доніс до відома Константинопольського Патріарха Варфоломія інформацію щодо міжконфесійних та церковно-державних стосунків в Україні. Патріарх Варфоломій зазначив, що Константинопольська Церква зробить усе можливе, щоб зберігати канонічній устрій Української Православної Церкви и допомогти Церкві в непростій політичній ситуації звершувати свою спасительну місію.