Предстоятель УПЦ дав пораду студентам і розповів історію про царя Соломона

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Онуфрій у перший день навчального року благословив семінаристів і викладачів Київської духовної академії та семінарії (КДАіС) на початок навчального року та дав пораду, яка допоможе у навчанні. 

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, Блаженніший розповів семінаристам біблійну історію про царя Соломона.

Предстоятель УПЦ дав пораду студентам і розповів історію про царя Соломона

«Світські науки займають розум людський, але вони не зобов'язують людину до якихось моральних правил і законів. А наша духовна наука вимагає від нас не тільки розуму, серця, але і благочестивого у Христі життя», - сказав митрополит Онуфрій.

Відео дня

«Колись святий цар Соломон, будучи молодим, вступив у царство після царя Давида і відразу ж приніс багато жертв Богу. Коли Соломон звершив ці жертвоприношення, з'явився до нього Господь і каже: «Проси, що ти хочеш». І Соломон сказав: «Господи, дай мені розумне серце, щоб я міг справедливо творити суд над народом, і щоб я знав, що таке добро, і що таке зло». Господу така відповідь була приємна, і Він відповів: «За те, що ти не просив у мене довголіття і багатства, а просив для себе мудрості, то я дам тобі мудрість. А також я дам тобі те, що ти у мене не просив - і багатство, і славу», - розповів Блаженніший митрополит Онуфрій.

Предстоятель УПЦ нагадав, що цар Соломон був не тільки одним з наймудріших царів, але був багатим і знатними правителем. Багатство і славу він отримав від Господа бо, перш за все, прагнув до мудрості.

«Ця священна історія нагадує нам про те, як вирішуються головні, і як вирішуються другорядні завдання у житті. Що для людини означає знати мудрість Божу? Господь говорить: «Шукайте правди». Все інше Господь знає сам. У духовній школі основний акцент робиться на здобуття мудрості Божої.

На знання закону, який необхідний людині, щоб вона була людиною. Бажаю викладачам і студентам, щоб пам'ятали найголовніше в нашому житті - тримати в собі розумне серце. Для цього треба працювати і молити Бога, і інше все додасться. Я бажаю, щоб Господь зміцнював вас», - побажав Предстоятель УПЦ майбутнім священнослужителям.