Фото: church.ua

У резиденції Київської митрополії під головуванням керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Антонія 30 серпня відбулася зустріч представників двох релігійних громад Київської та Володимир-Волинської єпархій. Православні віряни з Київщини передали свій храм на Волинь, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На зустрічі також був присутній Голова Представництва УПЦ при міжнародних європейських організаціях єпископ Віктор.

Релігійна громада на честь святих князів Бориса і Гліба смт. Козин, що на Київщині вже добудовує нову велику церкву, а свій невеличкий дерев’яний храм вони вирішили передати вірянам на Волинь у село Грибовицю.

Відео дня

Митрополит Антоній нагадав, що за останні 3 роки в УПЦ було захоплено понад 40 храмів. 

2

«Не зважаючи на це, вірні залишаються зі своєю Церквою. Тож, 26 липня Священний Синод УПЦ прийняв рішення про збір пожертв для того, щоб відбудовувати храми в тих парафіях, де вони були силоміць захоплені. До цієї ініціативи поступово приєднуються майже всі парафії Української Православної Церкви», - сказав владика Антоній.

Згідно з розпорядженням Священного Синоду УПЦ, благодійний фонд «Фавор» розпочав програму “40 храмів”, яка має на меті забезпечити церковними спорудами ті парафії УПЦ, які були позбавлені власного місця для молитви.

3

За сприяння благодійного фонду з Київщини на Волинь був транспортований дерев’яний храм, після чого протягом трьох місяців велися роботи по його встановленню і облаштуванню. 

Перша літургія була звершена 6 серпня, в день пам’яті святих благовірних князів Бориса і Гліба, що є свідченням Божого благословення, вважають віряни. 

«Наше перше богослужіння в цій церкві відбулося у 2007 році на свято Бориса та Гліба і варто зазначити, що перша служба на Волині була звершена рівно через 10 років, саме в день пам’яті святих благовірних князів. Ми вбачаємо у цьому волю Божу і особливе благословення», - розповів настоятель храму святих князів Бориса і Гліба смт. Козин протоієрей Петро Артерчук.

Керуючий справами УПЦ підкреслив, що ця подія «є свідченням єдності нашої Церкви».