Фото: church.ua

Блаженніший Митрополит Онуфрій 29 серпня звершив Чин освячення Престолу у Богоявленському храмі Хрестовоздвиженської громади Вінниці.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, також були освячені приміщення православної приватної школи Святителя Миколая і дитячого садка, які розміщуються у храмовому комплексі.

Предстоятель Української Православної Церкви очолив Божественну літургію у співслужінні митрополита Симеона, митрополита Агапіта, митрополита Мелетія, митрополита Іринея та духовенства єпархії.

Відео дня

Блаженніший владика звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді. Він нагадав історію свята Нерукотворного Спаса. Предстоятель підкреслив, що образ Божий присутній у кожній людині, але в одних він сяє християнськими чеснотами, серед яких головною є любов до Бога і ближнього, а у інших він залишається непомітним через великий шар гріхів, серед яких головними є гординя і ненависть. Митрополит Онуфрій закликав паству тримати у чистоті образ Божий у своєму серці, очищаючи його покаянням, і прикрашати справами любові, милосердя, прощення, а також молитвами і повчанням у Слові Божому.

За заслуги перед Українською Православною Церквою Предстоятель удостоїв протоієрея Миколая, настоятеля храму і засновника православної школи, ордена УПЦ святого великого князя Ярослава Мудрого.

Настоятель храму розповів Блаженнішому Митрополиту Онуфрію історію храму, який розпочали будувати ще у 1995 році і при якому вже 5 років діє унікальний не лише для Вінниці, а й для усієї України православний навчально-виховний комплекс. У навчально-виховному комплексі Святого Миколая навчаються діти від 3 до 18 років. Комплекс включає в себе дитячий садок, підготовчу групу, початкову, основну і середню школу. Програма закладу відповідає стандартам загальноосвітніх шкіл та затверджена Міністерством освіти. Діти тут виховуються у православному середовищі, викладається Закон Божий, уроки християнської етики та моралі.