1

На телеканалі «Глас» 25 серпня о 20.30 відбудеться прем'єра документального фільму «Архієрей», знятого до ювілею керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Антонія (Паканича).

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, фільм розповідає про життєвий і духовний шлях митрополита Бориспільського та Броварського Антонія і містить рідкісні документальні кадри.

"Документальний фільм «Архієрей» - це спроба розкрити сенс єпископського служіння в Церкві. На цю тему розмірковують єпископи, миряни, священики, монахи й біле духовенство. В рамках біографічного нарису розкривається висота апостольського служіння, до якого покликаний єпископат", - говорять автори фільму.

Відео дня

Автори картини знайомлять глядача з дитинством майбутнього архієрея на Закарпатті, з періодом навчання та послуху у Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі, розповідають про щодену роботу на посаді ректора, а також відкривають маловідомі сторінки буднів керуючого справами УПЦ.

У фільмі про владику Антонія розповідають Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павел, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу архієпископ Климент, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, а також духовенство, рідні, вчителі та духовні друзі митрополита.

Автор сценарію фільму - Олександр Ворсин, режисер-постановник - Ольга Мирончук.