Фото: news.church.ua

У Хустській єпархії 20 серпня відбувся традиційний хресний хід.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Хустської єпархії, цього року до святинь, які були принесені для участі у ході, долучилася подарована Хустській єпархії Хіландарським сербським монастирем Святої Гори Афон ікона Божої Матері «Млекопитательниця». 

Також хресним ходом були пронесені ікона з частинкою мощей Карпаторуського святого праведного Олексія Товта, яку надав як благословення для Хустської єпархії Предстоятель Американської Православної Церкви Блаженніший Тихон, Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки і Канади, та ікона з частинкою мощей святителя Досифея Карпаторуського, яку благословив нашій єпархії Святійший Патріарх Сербський.

Хресний хід пройшов від єпархіального комплексу до кафедрального собору м. Хуст, де, після зустрічі нових святинь, продовжився вулицями міста.

Цьогорічну ходу очолили митрополит Хустський і Виноградівський Марк, керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та єпископ Бердянський і Приморський Єфрем. Разом з архіпастирями у традиційному хресному ході взяли участь понад 250 священнослужителів та тисячі вірян.

***Хресний хід у Хусті проводиться кожного року під час Успенського посту на згадку хресних ходів, які проходили колись з Древом Чесного і Животворного Хреста Господнього у Константинополі. Саме у цей період через спеку Константинополем поширювалися різні хвороби. Хресний хід проходив вулицями міста з молитвою про мешканців, а люди мали можливість прикладатися до святині та по вірі отримувати зцілення.