Фото: news.church.ua

Акт вандалізму над 8-метровим поклінним хрестом на Полонині Руна що на Перечинщині, був звершений в четверту річницю його встановлення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Мукачівської єпархії.

Невідомі особи зрубали Святиню, порубали її на шматки та спалили.

«Мукачівська православна єпархія обурена даним фактом акту вандалізму та засуджує дії наруги над загальнохристиянською Святинею», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Щороку, напередодні загальнодержавного свята Дня Незалежності України, біля вказаного Поклінного Хреста звершувався святковий молебень за мир в Українській державі. Учасниками моління були сотні осіб, серед яких і люди з обмеженими можливостями, молодь, вірники й духовенство.

8-метровий поклінний хрест на Полонині Руній був встановлений 15 серпня 2013 року, на висоті 1486 метрів, в рамках святкування 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі. 21 серпня хрест був освячений керуючим Мукачівською єпархією, архієпископом Феодором – під час сходження учасників Міжнародного інтегрованого фізкультурно-мистецького фестивалю «Зірки досяжні» на гору Полонину Руна.