Фото: news.church.ua

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 15 серпня очолив щорічний багатотисячний хресний хід на Іосафатову долину, що на Вінничинні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

1

О 8-ій ранку Блаженнішого владику зустрічала численна паства біля храму на честь святого великомученика Димитрія Солунського села Голинчинці, Шаргородського району. Перед початком молебню Митрополит Онуфрій освятив великий Хрест та ікони Пресвятої Богородиці та свт. Миколая Чудотворця.

3

По завершенні молитви всі присутні на чолі з Його Блаженством багатотисячним хресним ходом дісталися до місця  явлення Божої Матері, де Предстоятель Української Православної Церкви звершив святкову Божественну літургію. Цього року в молитовному ході взяло участь близько 15 тисяч вірян з усіх куточків України.

Відео дня
4

Відома ще як долина Хрестів, вона розташована поблизу села Голинчинці Шаргородського району Вінницької області. Це особливе місце, де у 1923 році відбулося явлення Пречистої Діви Марії, Яка промовила до віруючих: “Я з вами і готова прийти на допомогу”.

Його Блаженству співслужили митрополити, представники духовенства.

4

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до численних вірян зі словом проповіді, у якому зазначив, що кожному з нас даний життєвий хрест по силам, який потрібно пронести з мужністю.

За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

3

По завершенні богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив хрести, які принесли з собою віруючі, привітав зі святом та благословив усіх.

На місці богослужіння були також присутні представники обласної та районної рад, які звернулися до православних зі словами вітання.