Фото: news.church.ua

За допомогою посту і молитви християнин упорядковує свій дух і на досвіді починає пізнавати, що він слабкий, а сила у Бога.

Під час своєї недільної проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав про важливість посту і молитви для духовного вдосконалення людини, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший владика розповів євангельську історію, яка читається в Церкві цього дня - про зцілення біснуватого (Мф., 72 зач., XVII, 14–23).

«Людина створена Богом для того, щоб бути сосудом Божественної сили і благодаті, - зазначив Його Блаженство. - Вони почивають в людині тільки тоді, коли вона сповідує істину… Якщо людина втрачає правильні поняття про Бога, себе, світ, своє призначення, то впадає в оману і відкриває свою душу для диявола».

Згідно Євангельського Письма, позбутися від влади диявола можна тільки за допомогою посту і молитви. Також, за словами Архіпастиря, за допомогою молитви і посту ми здобуваємо щиру віру і духовну силу.

«Коли людина себе довіряє Богу, то стає сильною і може робити все, що захоче… - продовжив він. - Проте, людина, яка ввірила себе Богу, рада і щаслива до нескінченності тільки тому, що знаходиться в руках Божих. Їй більше нічого не потрібно. Якщо вона просить щось у Бога, то тільки для блага ближнього - для його тілесних потреб і, головне, для його духовного спасіння. Така віра здобувається за допомогою молитви і посту».

За допомогою посту і молитви християнин упорядковує свій дух, і на досвіді починає пізнавати, що Бог є всім у його житті.

«Людина говорить: “Господи, ось я. Бери, роби зі мною що хочеш, тому що я знаю, що ти добрий і робиш тільки те, що корисно”. Чим більш людина довіряє своє життя Богу, тим сильнішою стає», - підкреслив Предстоятель.

Він закликав головним заняттям свого життя зробити молитву і піст.

«Звичайно, людині потрібно звершувати якісь життєві справи: наприклад, будувати будинок або відремонтувати машину, але це не є тим, на що людина повинна робити акцент. Головне - це молиться і постувати, тобто упорядковувати свій дух і своє тіло».

Ніхто так не турбується і не допомагає людям, як допомагає Господь, відзначив Блаженніший владика.

«Якщо ми довіряємо себе Богу, то Божа Благодать покриває нас у всіх труднощах і випробуваннях земного життя. Ці випробування для нас стають такими ж незначними, як комариний укус, але якщо людина залишається самовпевненою, то навіть найменше випробування для неї - це, як укус кобри», - підсумував Митрополит Онуфрій.