Фото: mukacheve.church.ua

В Ужгороді 10 серпня відбувся вже традиційний хресний хід від православного Свято-Воскресенського чоловічого монастиря до скита на честь святих Архангелів цієї ж обителі, що на вулиці Тютюновій.

Як повідомляється на сайті Мукачівської єпархії УПЦ, хресний хід рушив від монастиря о 8.00 вулицями Золотистою, Університетською, Докучаєва, Собранецькою, Загорською – до місця скита – вулиці Тютюнової.

2

Братія монастиря, священнослужителі єпархії, молодь, сім’ї з маленькими дітками у візочках, люди старшого віку – понад сотня людей з різних храмів Ужгорода з молитвою на вустах пройшли 5 км, просячи у Бога рідному місту, краю і державі миру та захисту від будь-якого лиха.

Відео дня

Опісля прибуття на місце вірники молитовно взяли участь у водосвятному молебні, який, у співслужінні собору духовенства єпархії, звершив Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

3

«Кожний із нас прекрасно знає наскільки значимою в житті є молитва до Пресвятої Богородиці. Цей Хресний хід ми будемо звершувати й надалі щороку: перед початком Успенського посту або після його завершення – на честь Богородичної Пасхи! Я свято вірю: кожний, хто йшов цим молитовним шляхом все, що сьогодні попросите в душі – все Божа Мати нам устроїть і допоможе в нашому житті. Але просити треба не тлінне, житейське й часто егоїстичне, а те, що необхідне для користі й спасіння душі, захисту Святої Православної Церкви, для примноження нашої віри, для слізного покаяння і усердної молитви за рідну землю», – наголосив владика.

Під час молебню була піднесена посилена молитва за мир та спокій в Українській землі та в Закарпатському краї.