До дня Почаївської ікони Богородиці відбудеться Міжнародний хресний хід

Молитовна хода до Свято-Успенської Почаївської Лаври об’єднує поляків, білорусів, українців, угорців і православних представників інших національностей та присвячена святкуванню Почаївського образу Божої Матері 5 серпня.

Декілька тисяч паломників Міжнародного хресного ходу протягом 28-31 липня 2017 року пройшли територією двох єпархій Української Православної Церкви на Волині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланнями на прес-служби єпархій.

У День Хрещення Русі, 28 липня, гостей з сусідніх країн зустрічали у Ковелі віруючі Володимир-Волинської єпархії. День розпочався з ранньої Літургії у храмі на честь преподобного Сергія Радонезького, а після неї перед храмом на честь Почаївської ікони Богородиці було звершено молебень про подорожуючих.

Відео дня

Після трапези, організованої вірянами єпархії, декілька тисяч паломників під благовіст дзвонів центральними вулицями міста вирушили далі у напрямку Свято-Успенської Почаївської Лаври Володимир-Волинською єпархією.

30 липня прочан зустрічали вже у Луцькому кафедральному Свято-Покровському соборі вірні Волинської єпархії. Гостей з сусідніх країн та благочинь обох волинських єпархій вітав єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл та священнослужителі єпархії.

Разом з архієреєм та духовенством віруючі помолилися за молебнем. Після молитви єпископ Нафанаїл запросив паломників на відпочинок та вечерю на території Волинської духовної семінарії. Деякі лучани взяли на хатню ночівлю сім’ї з дітьми.

31 липня у кафедральному Свято-Покровському соборі було звершено Божественну Літургію, після якої паломники вирушать далі уже до Тернопільської єпархії та зокрема Почаївської обителі, прибуття до якої планується 3 серпня.

Маршрут Міжнародної хресної ходи на 31 липня – 3 серпня 2017 року:

31 липня

11:00 – м. Луцьк – сніданок, продовження Хресного ходу

13:00 – Обід

с. Підлозці (Рівненська область) – вечеря, нічліг

1 серпня

с. Підлозці- сніданок, продовження Хресного ходу

13:00 – Обід

с. Демидівці – вечеря, нічліг

2 серпня

с. Демидівці – сніданок, продовження Хресного ходу

13:00 – Обід

с.Іващуки – вечеря, нічліг

3 серпня

с.Іващуки – сніданок, продовження Хресного ходу

13:00 – Обід

м.Почаїв – Успенська Почаївська Лавра – Всенічна, вечеря, нічліг

Міжнародний хресний хід до Свято-Успенської Почаївської Лаври став уже традиційним. Розпочинається молитовна хода у Польщі, потім прямує через Білорусь та Україною через Волинь на Тернопільщину, де паломників поступово більшає. Цього року у складі колони є білоруси, поляки, угорці, грузини, італійці та українці.