Фото: Максим Шевченко

У Хресному ході Української Православної Церкви, який відбувся сьогодні в Києві, взяли участь близько 100 тис віруючих.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) під час брифінгу за результатами молитовного ходу з чудотворними іконами центральними вулицями столиці.

2

"На Володимирській гірці ми звершили молебень, який очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. З нами молилися не лише паломники з України, були й представники Білорусі, Молдови, Румунії й інших держав. За попередніми підрахунками в хресному ході взяли участь не менше 100 тисяч людей. Нехай Господь почує сьогоднішню молитву всіх віруючих, патріотів України, вірних Української Православної Церкви. Ми молилися за мир в Україні, ми молилися, щоб Господь помилував усіх нас, дав нам любов, терпіння й ту про основу, на якій ми будуватимемо майбутнє процвітання рідної батьківщини", - зазначив митрополит Антоній.

Відео дня
2

Після молебню на Володимирській гірці Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій разом з єпископатом і духовенством очолив хресний хід з чудотворними святинями в Києво-Печерську лавру.

3

Предстоятель УПЦ зробив невелику зупинку на вулиці Грушевського, на місці загибелі активістів Майдану. Митрополит Онуфрій поклав квіти і звершив заупокійну літію.