Фото: church.ua/novini

В Афінах відкрилась фотовиставка «Подорож до Афону», яка розповідає про тисячолітні духовні зв’язки України з Афоном.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, автором фотовиставки є директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергій Шумило. Виставку відкрито за сприяння Паломницького центру Української Православної Церкви.

2

Завдяки виставці грецька громадськість має змогу ознайомитися зі світлинами, присвяченими життю афонських обителей, побуту  ченців, які подвизаються на Святій Горі, та дізнатися, що об’єднує Афон та Україну.

Відео дня

Організаторами заходу також виступили Посольство України в Грецькій Республіці та Товариство української діаспори «Українсько-Грецька думка». Відкрила захід тимчасовий повірений у справах України в Грецькій Республіці Наталя Косенко. 

На фотовиставці представлені понад 50 фоторобіт. На знімках можна побачити кадри з життя і побуту афонських ченців, внутрішнє убранство святогірських храмів, архітектуру і види афонських монастирів, скитів і келій, природу Святої Гори.

3

В рамках заходу відбулася презентація афонських видавничих проектів Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні (МІАСУ), виданих спільно з Українською Православною Церквою. Комплекти книг, присвячених 1000-літтю перебування давньоруського чернецтва на Афоні, були передані в дар бібліотекам Афінського університету та інших установ.

3

У заході взяли участь представники Міністерства закордонних справ Греції, а також представники дипломатичного корпусу від посольств Литви, Словаччини та Грузії в Греції, представники грецьких підприємницьких, культурних і науково-освітніх кіл, засобів масової інформації.

Виставка триватиме понад місяць.