Фото: news.church.ua

З нагоди 25-ої річниці Харківського Архієрейського Собору в усіх єпархіях Української Православної Церкви розпочалися молебні перед шанованими чудотворними іконами Пресвятої Богородиці, які були явленні в післясоборний період та древніми святинями Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В Успенській Святогірській лаврі 30 червня відбулися урочисті проводи списку чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Святогірська», однієї з головних святинь обителі у Вінницьку єпархію УПЦ.

При зібранні численних віруючих і святогірського духовенства відбувся молебень перед цією шанованою іконою Матері Божої, який очолив намісник митрополит Арсеній.

Відео дня

Звертаючись до присутніх, митрополит Арсеній зазначив, що невипадково Святогірська ікона відправляється саме до Вінницької єпархії, адже, за словами владики Арсенія, ніяка інша єпархія стільки не допомагала, як Вінницька. За ці важкі для країни і для обителі роки з цієї єпархії було відправлено 12 гуманітарних рейдів.

У заключному, напутньому слові владика наголосив, що «Божа Матір сьогодні Своєю святинею намагається нас об’єднати, і нагадати заповідь Сина Свого: Звідки дізнаються всі, що ви є Моїми учнями? Якщо будете мати любов між собою (Ін. 13:35)», — сказав він.

Після соборного співу молитви «Царице моя Преблагая» духовенство винесло на руках список чудотворної ікони Святогірської з Успенського собору до авто, яке відправилось до Вінниці.

1

На в’їзді у Вінницьку область, в районі с. Махнівка, 1 липня православні віряни урочисто зустріли Святогірську ікону Пресвятої Богородиці.

З 1 по 8 липня ікона відвідає усі благочиння Вінницької єпархії та візьме участь в традиційному хресному ході в Калинівці. Перед іконою будуть правитися молебні та акафісти і підноситься сугуба молитва за мир в Україні.

Усі чудотворні образи 27 липня будуть доставлені в Київ, де візьмуть участь в традиційному молебні на Володимирській гірці, який очолить Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій. Після молитви на честь Дня Хрещення Русі, святині пронесуть Хресним ходом в Свято-Успенську Києво-Печерську лавру, де розпочнеться святкове всенічне бдіння, а наступного дня урочиста Божественна літургія.