Фото: facebook.com/church.information.center

У столицю з різних куточків України наприкінці липня прибудуть 11 чудотворних ікон Пресвятої Богородиці.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, святині будуть доставлені в Київ, де 27 липня візьмуть участь у традиційному молебні на Володимирській гірці, який очолить Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Після молебню святині пронесуть хресним ходом до Києво-Печерської лаври, де розпочнеться святкове всенічне бдіння, а наступного дня відбудеться урочиста Божественна літургія.

Відео дня

Зокрема до Києва прибудуть новоявлені образи Богородиці: «Боянська» (Боянський жіночий монастир, Чернівецька область), «Радомишльська (Іверська)» (Миколаївський храм, Радомишль, Житомирська область), «Київська-Барська» (Києво-Печерська лавра), «Володимирська–Десятинна» (Десятинний чоловічий монастир, Київ), «Призри на Смирення (обрітення на склі відбитка образу)» (Введенський чоловічий монастир, Київ); а також образ «Спас Нерукотворний» (Борисоглібський жіночий монастир, Харківська область).

Також прибудуть старовинні чудотворні ікони: «Почаївська» (Почаївська лавра), «Святогірська» (Святогірська лавра), «Зимненська» (Зимненський жіночий монастир, Волинська область), «Касперівська» (Успенський кафедральний собор, Одеса), «Охтирська» (Покровський храм, Охтирка, Сумська область).

Наразі відомо, що з 2 липня ці святині будуть доставлені в різні єпархії Української Православної Церкви, де будуть звершуватися Божественні літургії, акафісти та молебні Божій Матері з проханнями про мир в Україні.