Фото: eparhiya.od.ua

У день пам’яті святого великомученика Іоанна Сочавського, 15 червня в Білгород-Дністровському відбулися святкові заходи з нагоди престольного свята місцевого храму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Одеської єпархії.

Урочистості очолив митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. Йому співслужили представники єпископату та духовенства.

2

За традицією після закінчення богослужіння відбувся хресний хід від храму до джерела на честь святого великомученика Іоанна Сочавського. Протягом 3,5 кілометрів тисячі віруючих на чолі з архіпастирем підносили старанні молитви до Господа, просячи Його дарувати багатостраждальній Україні мир і благополуччя.

Після прибуття на джерело Преосвященний владика очолив святковий молебень, під час якого тисячі людей також молилися про мир в нашій країні, про церковну єдність і про подолання ворожнечі та ненависті.

3

Митрополит Агафангел привітав усіх з цим святковим днем, зазначивши, що більше 7 століть православні християни вшановують пам’ять святого великомученика Іоанна Сочавського, який не зрікся віри в Христа, незважаючи на люті муки, яким піддали його в цих краях. “Нині ми переживаємо нелегкі часи, але дивлячись на подвиг святого Іоанна Сочавського, ми вчимося бути стійкими у вірі, не боятися гонінь на церкву, зберігати чистоту православ’я. Віримо, що сьогодні цей славний угодник Божий молився разом з нами про мир в Україні, про процвітання нашого краю, про церковну єдність”, – сказав митрополит.

Архієрей відзначив, що в це свято не тільки православні українці зібрані в Білгород-Дністровському, а й представники різних народностей. Взяв участь в богослужінні та хресній ході й Генеральний консул Румунії в Одесі пан Еміль Рапчя. «Ця наша спільна молитва стала ще одним свідченням єдності світового Православ’я, коли віра в Христа зближує православні народи, зміцнюючи дружбу і співробітництво», – підкреслив владика Агафангел.