1

Паломницька делегація Свято-Успенської Києво-Печерської лаври під час відвідин Святої Гори передала в дар давньоруській афонській обителі «Ксилургу» ікону преподобного Антонія Печерського.

Як повідомили представники Києво-Печерської лаври, ікона написана лаврськими майстрами і доставлена на Афон з благословення намісника лаври митрополита Павла в пам'ять про минулорічне святкування 1000-річчя давньоруського чернецтва на Афоні та освяченні в обителі «Ксилургу» храму на честь прп. Антонія Печерського.

До складу паломницької делегації увійшли завідувач лаврської ризницею архімандрит Андрій (Вассилашку), заступник скарбника Києво-Печерської лаври ієромонах Мойсей (Шеремет) і завідувач канцелярією лаври ієродиякон Євфимій (Лосяков).

Відео дня
1

Відвідавши Свято-Пантелеімонів монастир, паломницька делегація Києво-Печерської лаври 6 червня вирушила в давньоруську Свято-Успенську Богородчичную обитель «Ксилургу», засновану більше 1000 років тому за підтримки св. рівноап. князя Володимира Київського і де за переказами подвизався засновник Києво-Печерської обителі прп. Антоній Печерський.

Тут, з благословення ігумена Свято-Пантелеймонового монастиря на Афоні архімандрита Євлогія (Іванова) в ніч з 6 на 7 червня представники Києво-Печерської лаври очолили Божественну літургію, після чого від імені намісника лаври митрополита Павла передали в дар для братії Ксилургийської обителі ікону прп. Антонія Печерського, як символ тісних тисячолітніх духовно-історичних зв'язків двох давньоруських Успенських обителей – на Афоні та Русі, об'єднаних спільною спадщиною, спадкоємністю та подвигами прп. Антонія Печерського.