Фото: facebook.com/church.information.center

У столичний храм на честь Іверської ікони Божої Матері (Київ, метро "Позняки", вул. Гмирі, 10) сьогодні з Афону прибула ікона Божої Матері «Іверська», написана та освячена в Іверському монастирі Святої Гори.

Як повідомив Центру інформації Української Православної Церкви настоятель храму протоієрей Віктор Іващук, святиня є копією чудотворної Іверської ікони Божої Матері, що на Афоні, буде головною храмовою іконою в новозбудованій церкві.

"Іверська ікона Божої Матері, або ще як її називають "Вратарниця", є однією з найшанованіших чудотворних ікон не лише Святої Гори Афон, а й всього православного світу. До цієї ікони звертаються з молитвами про достаток, про захист від хвороб, ворогів, наклепів та темних сил. Іверська Богородиця сама назвала себе Великою Заступницею для віруючих, коли дивовижним чином потрапила в Іверський монастир на Афоні (Греція). По велінню Самої Богоматері, ікона довгий час знаходилась над головним входом в обитель. Так Цариця Небесна засвідчувала свій захист і турботу над обителлю та Святою Горою.

Відео дня

Символічно, що відтепер, образ Божої Матер буде немов оберіг нашої столиці. Адже, багато людей прибуває в наше місто саме із східного напрямку, де знаходиться міжнародний аеропорт «Бориспіль». Наш храм знаходиться в мікрорайоні Осокорки, на шляху із аеропорту в Київ. Очевидно, що Сама Богородиця, через Свій образ, буде благословляти всіх гостей і мешканців нашого славетного міста на добрі справи і гарні думки", - сказав отець Віктор. 

Храм на честь Іверської ікони Божої Матері (Київ, метро "Позняки", вул. Гмирі, 10) відчинено кожного дня з 09.30 до 18.00.