Фото: facebook.com/church.information.center/

Дипломи денної форми навчання Київської духовної академії і семінарії (КДАіС) цього року отримали 74 випускника і ще 99 випускників заочної форми навчання.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, в Києво-Печерській лаврі цими днями проходять урочисті випускні акти студентів КДАіС.

«У цьому році в відроджених Київських духовних школах 26-й випуск семінарії і 22-й випуск академії. Відбулося вручення дипломів: про закінчення Київської духовної академії, а також дипломів бакалаврів випускникам Київської духовної семінарії. Цього року і у нас 54 бакалавра і 20 магістрів денної форми навчання. На заочній формі навчання: 77 бакалаврів і 22 випускника академії. Нашим завданням було підготувати добрих віруючих людей Церкви», - розповів перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик.

За словами першого проректора, багато випускників денної форми навчання вже мають священицький сан, інші - чекають на його прийняття. Є серед випускників і ченці.

2

11 червня в Успенському соборі Києво-Печерської лаври відбулася святкова літургія, яку очолив Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій. Предстоятель вручив випускникам дипломи про духовну освіту і пам'ятні подарунки, а також удостоїв випускників духовних шкіл у священному сані богослужбових нагород.

1

Предстоятель УПЦ побажав випускникам нести Слово Боже, нагадуючи їм про те, що служіння матиме силу, якщо буде підкріплено особистим благочестивим життям.

"Найважливіше для священика. - бути прикладом для наслідування. Щоб паства побачила в священику той образ, який кожен хотів би мати в собі", - зазначив Блаженніший Онуфрій.

2

"Завдання Духовних шкіл в тому, щоб наші майбутні священики стали добрими християнами. З хорошого християнина вийде добирий і відданий пастир", - додав ректор Київських духовних шкіл митрополит Антоній.

За словами випускників, під час навчання в стінах Києво-Печерської лаври осягати духовні науки їм допомагала молитовна допомога святих преподобних отців Печерських.

13 червня в Києво-Печерській лаврі відбудеться вручення дипломів випускникам-заочникам КДАіС.