12

У Міжнародному центрі культури і мистецтв Федерації профспілок України у місті Києві 6 червня відбувся православний благодійний фестиваль для дітей «Божі діти». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед початком концерту Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом з вікарієм Київської Митрополії, намісником Києво-Печерської лаври митрополитом Павлом розповіли про мету заходу та те, яким чином Церква сьогодні допомагає дітям.

“Цей фестиваль доброти і дитинства під назвою "Діти Божі" має на меті послужити дітям і показати приклад усім іншим що, про дітей треба піклуватися, тому що це наше майбутнє. Як ми про них будемо старатися піклуватися, так і вони нам віддячать у майбутньому”, – наголосив Предстоятель.

Відео дня

Зокрема, на брифінгу було приділено увагу проблемі сирітства та допомозі дитячим будинкам.

2

Захід, присвячений Дню захисту дітей, який відзначається 1 червня, відкрив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Він звернувся до усіх присутніх з вітальним словом, у якому наголосив, що діти – це найбільший Божий дар, та побажав усім Божої допомоги та здоров’я.

Потім до гостей звернувся і намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павел. Захід проходив за підтримки братії святої обителі.

3

Під час концертної програми для гостей виступали творчі колективи, заслужені й народні артисти України та спортсмени параолімпійської збірної України.

Наприкінці заходу Його Блаженство відзначив благодійників, які долучилися до організації фестивалю та допомагають дітям, орденами Української Православної Церкви Почаївської ікони Божої Матері.

5

Організатори фестивалю подякували Блаженнішому Митрополиту Онуфрію за підтримку та нагородили Його, а також намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла і насельника лаври ієромонаха Гліба Казьмирука сертифікатами та нагородами «Благодійник року».