Фото: news.church.ua

У день Святого Духа, 5 червня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив літургію у Свято-Троїцькому соборі міста Києва, на Троєщині. За літургією була звершена архієрейська хіротонія над архімандритом Віктором (Коцабою), повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Антоній, а також ще 17 архієреїв Української Православної Церкви, духовенство храму та гості у священному сані.

2

За богослужінням була звершена хіротонія архімандрита Віктора (Коцаби) в єпископа Баришівського, вікарія Київської Митрополії. Єпископ Віктор був обраний на архієрейське служіння Священним Синодом Української Православної Церкви, який відбувся 27 травня.

Відео дня

Новорукоположений єпископ Віктор звершив ієрейську хіротонію над дияконом Євгенієм Мартинюком, кліриком храму на честь святого архангела Гавриїла при телерадіокомпанії «Глас».

Предстоятель УПЦ вручив новообраному єпископу Віктору жезл та звернувся до нього з архіпастирським словом.

За літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

***У 51-й день після Пасхи – понеділок після П’ятидесятниці – звершується свято на честь Святого Духа. Церква встановила це свято, щоб віддати честь Третій Іпостасі Святої Трійці – Пресвятому і Животворящому Духу, а також щоб підкреслити православне вчення про Божественність, одноприродність і рівночесність Святого Духа Отцю і Сину, що заперечували різноманітні єретики.