Фото: news.church.ua

У Міжнародний день захисту дітей в усіх єпархіях Української Православної Церкви відбулися святкові молебні та урочисті заходи за участю духовенства. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Митрополит Симеон 1 червня відвідав Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Разом з архієреєм до закладу також завітали представники громадських організацій. Вихованці реабілітаційного центру вітали гостей віршами та піснями.

Митрополит Симеон привітав діток з їхнім святом, подякував протоієрею Максиму Мельничуку, який духовно опікується вихованцями закладу, роздав дітям солодкі подарунки, а також передав директору закладу О. Кузь передав матеріальну допомогу.

Відео дня

Окрім того, Вінницька єпархія долучилася до участі у благодійних заходах з нагоди Дня захисту дітей, що наразі тривають у районі проведення АТО.

На Запоріжжі ігумен Макарій (Шадрин) відвідав вихованців дитячих садків с. Костянтинівка та с. Мирний. Священик привітав дітей зі святом, передав їм солодощі та окропив усіх святою водою.

3

Кількома днями раніше керівник Відділу благодійності та соціального служіння Кіровоградської єпархії протоієрей Андрій Бобрик взяв участь у відкритій лінійці, присвяченій Міжнародному дню захисту дітей, у спеціалізованій школі №1. Для школярів священик провів урок з тематики свята.

У Петро-Павлівському храмі села Станово Мукачівського району відбувся святковий молебень з нагоди Дня захисту дітей. У спільній молитві взяли найменші прихожани храму діти дошкільного та шкільного віку.

3

31 травня клірик Свято-Троїцького храму смт. Котельви протоієрей Роман Довганич спільно з представниками центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді РДА напередодні Дня захисту дітей привітали усіх хворих малюків, які перебувають у даний час на лікуванні в селищній лікарні. Священик побажав усім присутнім міцного духовного й тілесного здоров’я, миру та любові посеред людей. Також малі пацієнти отримали іконки «Благословення дітей», розмальовки, олівці та солодкі подарунки.

5

Глава Відділу благодійності та соціального служіння Херсонської єпархії архімандрит Антоній (Малков) 1 червня  відвідав Херсонський обласний Будинок дитини. Священик привітав дітей і їх вихователів з Днем захисту дітей та й взяв участь в його святкуванні.

Напередодні свята клірики Свято-Духівського кафедрального собору міста Херсона передали у заклад чергову матеріальну допомогу – кондиціонер, а також побутову хімію.