Фото: news.church.ua

У Києво-Печерській лаврі 28 травня відбулося відкриття фотовиставки, присвяченої 25-річному ювілею з дня проведення Харківського архієрейського собору. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після літургії та урочистого подячного молебню Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у Трапезній палаті храму на честь преподобних Антонія та Феодосія Печерських відкрив експозицію фотографій про історію Української Православної Церкви протягом чверті століття після проведення Харківського архієрейського собору.

Як розповіла організатор виставки ігуменя Серафима (Шевчик), голова відділу УПЦ «Церква і культура», представлені фотографії тематично поділені та відображають усі аспекти життя Української Православної Церкви.

Відео дня

Серед тем: «Церква і народ єдині», «Церква і молодь», «Церква і діти», «Три Лаври», які є трьома стовпами українського Православ’я, «Єпархіальне життя», «Предстоятель на Святій Горі Афон» та інші.

Завершальною частиною експозиції стали чудотворні ікони Богородиці в Україні, які об’єднані спільною назвою «Покров Богоматері над Україною».

«”Покров Богоматері над Україною” – тема завершальна, нею ми ставимо крапку, щоби показати, що ніякі катаклізми, ніякі потуги не можуть зрушити цей наріжний камінь – Церкву, який поклав Сам Господь. І назва виставки символічна – «Стовп і утвердження істини» – слова з діяння святих апостолів, які були прочитані сьогодні за Божественною Літургією», – наголосила ігуменя.

2

На відкритті були присутні численні архіпастирі Української Православної Церкви та священнослужителі.

Його Блаженство привітав присутніх з ювілеєм Харківського Архієрейського Собору та зазначив: «Ми радіємо, що сьогодні маємо можливість подивитися не з соромом на своє минуле і порадіти за те, що Бог дає нам милість і благословіння».

Усі охочі можуть відвідати фотовиставку щодня у Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Києво-Печерської лаври.